Goede voorbereiding is het halve werk

Vooronderzoek

  • Voorbereiding
  • Inclusief rapportage
  • Kennis

Hoe en waar onderzoeken?

Voor de uitvoering van een inwendig leidingonderzoek (volgens TB80) moet er een plan worden opgesteld.
Onze werkvoorbereider loopt graag samen met u langs de te onderzoeken systemen. Op locatie worden de juiste onderzoekspunten bepaald, gekeken welke materialen er nodig zijn tijdens het onderzoek en aan welke regels we moeten houden bij de klant. Door de aanwezige kennis, bij onze werkvoorbereider, van sprinklerinstallaties, kunnen we meedenken en adviseren. Na uitvoering van een vooronderzoek wordt er een rapportage gemaakt die wij delen met onze opdrachtgever. 

Afspraak maken

Jouw installatie in beeld

Het gaat om het verkrijgen van een zo representatief mogelijk beeld van de gehele installatie. Door steekproefsgewijs te onderzoeken, met een video-endoscoop, kan op eenvoudige wijze vele meters van een leiding onderzocht worden. Dit geeft een representatief beeld hoe de gehele installatie eruit kan zien. Het geeft een goede indicatie of een blusinstallatie nog correct functioneert of dat leidingen verstopt zijn of in meer of mindere mate aangetast zijn door corrosie.

Kom in contact

Volgens de regels

TB80
leiding
onderzoek

Weet u hoe uw sprinklerleidingen er van binnen uitzien? Volgens de norm TB80 moeten sprinklerinstallaties van 15 jaar of ouder inwendig onderzocht worden. Met onze camera-apparatuur kunnen wij onafhankelijk, volgens de scope van TB80, uw systeem onderzoeken. 

De minimale omvang, per sectie, van het inwendig leidingonderzoek omvat een controle van: 
  • De alarmklep en/of terugslagklep 
  • Hoofdleiding 
  • Verdeelleiding 
  • Sprinklerstrangen (op verschillende hoogteniveaus, indien aanwezig) 
  • Dead end leidingen 
  • Minimaal 5 sprinklerkoppen 

Meer weten?

Rapportage

Na uitvoering van een leidingonderzoek legt Borbotech alle bevindingen uit het onderzoek vast in een uitgebreide rapportage. Hierin laten wij per onderzoekspunt zien wat de huidige staat is, schrijven wij alle bevindingen op en doen wij aanbevelingen om de functionaliteit te verbeteren. Tevens bevat de rapportage een conclusie over de aannemelijkheid van het correct functioneren van de installatie.

Wat wij doen

Waarmee kunnen wij je helpen?

Hulp of advies nodig van een expert?

Neem contact op met Marc

×
Contact
Akkoord