Het gebeurt allemaal van binnenuit

Reinigen

  • Hergebruik leidingen
  • Duurzaam
  • Schoon en functioneel

Functioneert het?

Zijn er twijfels over de functionaliteit van uw sprinklerinstallatie, door een ernstige mate van corrosie, maar zijn de leidingen nog niet aan het einde van hun technische levensduur? Dan is het reinigen van het leidingnet wellicht een uitstekende oplossing om uw systeem weer schoon en functioneel te krijgen.
Na reiniging is de stromingsweerstand weer goed en de doorlaat meer dan voldoende.
Tot nu toe is gebleken dat reinigen goedkoper is dan vervangen.

Afspraak maken

reinigen Borbotech

Reinigen i.p.v. vervanging leidingnet

Wanneer uit een inwendig leidingonderzoek blijkt dat het leidingnet verstopt, vervuild of ernstig aangetast is door corrosie, kan er gekozen worden voor reiniging. Mits de restlevensduur nog lang genoeg is, is hergebruik veel duurzamer.

Borbotech heeft meerdere reinigingsprojecten succesvol afgerond, waaronder de droge sprinklerinstallatie in de parkeergarage van het Erasmus MC en een droge sprinklerinstallatie in een datacenter. Het reinigen van sprinklerleidingen is niet alleen succesvol gebleken, het is ook een duurzame oplossing omdat het leidingwerk niet vervangen hoeft te worden.

Kom in contact

Conserveren

stikstofgenerator

Bij reiniging van sprinklerleidingen wordt gebruik gemaakt van water, waarbij de druk instelbaar is tot meer dan 1500 bar. Speciaal SIR gecertificeerde mensen bedienen de hogedrukunit. Na het reinigen van een droge sprinklerinstallatie wordt het aangeraden om het leidingnet te conserveren door middel van een stikstofgenerator.
Dit om nieuwe corrosie te voorkomen.

Meer weten?

Een duurzame oplossing

Het reinigen van sprinklerleidingen is niet alleen succesvol gebleken, het is ook een duurzame oplossing. Doordat het leidingwerk niet vervangen hoeft te worden, wordt er circulair gewerkt en worden er kosten bespaard. Bovendien wordt de CO₂ uitstoot per ton geproduceerd leidingwerk met bijna 1000 kg verminderd. Kiezen voor reiniging van leidingnetten is dus niet alleen succesvol en duurzaam, het is ook nog eens kostenbesparend.

Hulp of advies nodig van een expert?

Neem contact op met Marc

×
Contact
Akkoord