Het gebeurt allemaal van binnenuit

Materiaalonderzoek

  • Uitvoerig getest
  • Binnen 24 uur geholpen
  • Alle benodigde functionaliteiten

De degradatie en de restlevensduur bepalen

Door middel van een endoscopisch leidingonderzoek kunnen we de mate van corrosie en vervuiling visueel vaststellen (inwendige staat), maar niet de huidige (overgebleven) wanddikte en / of restlevensduur bepalen.

Afspraak maken

Stappenplan

Wanneer in een leiding veel tuberkelvorming aanwezig is, zal het metaal in meer of minder mate zijn aangetast en zullen er putjes zijn gevormd onder de tuberkels. De diepte van de putjes (wanddikteafname) en de restlevensduur kunnen we exact bepalen d.m.v. een materiaalonderzoek. Dit gebeurd onder andere door een visuele inspectie, een microscopie analyse, een wanddikte analyse, en een SEM-EDX analyse.

Kom in contact

Bepalen van de

Restlevensduur

Door te weten wat de restlevensduur is, kunt u veel geld besparen, doordat de leiding(en) wellicht hergebruikt kunnen worden. Door dan leidingen te reinigen in plaats van vervangen, zijn we ook nog circulair / duurzaam bezig met z’n allen.

Meer weten?

Ruime ervaring

Inmiddels heeft Borbotech al vele leidingen uit sprinklerinstallaties mogen onderzoeken. Ook leidingen uit cv installaties, koelinstallaties en HDPE zinkerleidingen zijn onderzocht.

Hulp of advies nodig van een expert?

Neem contact op met Marc

×
Contact
Akkoord