top of page

Corrosiemonitoring                               

De aanwezigheid van en de kans op corrosie meten

Om grote corrosieproblemen voor te zijn, is het raadzaam om te monitoren, zodat in een zo vroeg mogelijk stadium het corrosieproces wordt opgemerkt en er vervolgstappen genomen kunnen worden.
Hierdoor zullen corrosieproblemen uw bedrijfsprocessen niet beïnvloeden.
 
VCI Additief behandeling
Wij geven 25 jaar garantie op nieuwe sprinklerinstallaties, wanneer deze behandeld wordt met ons additief ACN BorboLine.
Tijdens deze 25 jaar, moet het (mogelijke) corrosie proces wel gemonitord worden.
Monitoren kan op drie manieren:
 • CorrinSite
  CORRinSITE™ Corrosion Monitors zijn ontwikkeld als reactie op de toename van corrosie gerelateerde storingen, in zowel natte als droge sprinklersystemen.
  CORRinSITE™, verkrijgbaar als een in-line pijp of als mechanical tee, biedt een eenvoudig te installeren, onderhoudsvrije en goedkope methode om corrosieproblemen te detecteren in een leiding van een sprinklersysteem.

   
Water.jpg
Water.jpg
      Leaflet CorrinSite  
 
 • Corrosiecoupons 
  Nauwkeurige monitoring van corrosie in elke omgeving is kritisch, wanneer je dit bekijkt in termen van onderhouds- en reparatiekosten.
  Corrosiecoupons bieden een relatief goedkoop middel van on-line monitoring, waarmee u effectief  kan meten wat de corrosiesnelheid per jaar is binnen uw systeem.
  Hiermee verzameld u waardevolle informatie met betrekking tot de levensverwachting van het materiaal.
  Coupons zijn proefplaatjes die in de leiding worden gestoken en van hetzelfde materiaal gemaakt zijn als de leiding zelf.
  Periodiek wordt een corrosiecoupon uit de leiding gehaald en geanalyseerd.
  Tijdens het analyseren worden er foto’s gemaakt, wordt de dikte gemeten en wordt de coupon gewogen om eventueel gewichtsverlies door corrosievorming te bepalen.
  Corrosie coupons kunnen zowel in nieuwe als in bestaande systemen worden geplaatst.
Water.jpg
Water.jpg
Om de garantie van 25 jaar te kunnen waarborgen, willen wij het corrosie proces blijven monitoren.
Door gebruik te maken van de CorrinSite, van corrosie coupons of onze C-sensor, kunnen wij in een zo vroeg mogelijk stadium, de eventueel ontstane corrosie ontdekken en vervolgstappen nemen

Muziek luisteren terwijl u onze website bezoekt

bottom of page